Hoe Microsoft Windows De Computerervaring Verandert: Een Blik Op De Nieuwste Functies

microsoft windows

Is Windows 11 beschikbaar als gratis upgrade voor bestaande gebruikers van eerdere versies van het Windows-besturingssysteem?Nee, Windows 11 is niet beschikbaar als gratis upgrade voor bestaande gebruikers van eerdere versies van het Windows besturingssysteem. Wie wil upgraden naar Windows 11 moet de volledige versie kopen. De kosten van de nieuwe versie variëren afhankelijk van of je de Home of Pro editie koopt en liggen meestal rond de $139 voor Home en $199 voor Pro. Bovendien biedt Microsoft meestal kortingen aan voor wie al een eerdere versie van Windows heeft geïnstalleerd.

Is het mogelijk om toch een gratis upgrade naar Windows 10 te krijgen als ik een eerdere versie van Windows op mijn computer draai?Ja, het is mogelijk om een gratis upgrade naar Windows 10 te krijgen als je een eerdere versie van Windows op je computer draait. Dit was beschikbaar als onderdeel van het Microsoft Windows 10 Upgrade Offer. Het upgrade-aanbod eindigde op 29 juli 2016, maar veel gebruikers konden hun pc's nog steeds gratis upgraden naar Windows 10, zelfs na het verstrijken van de deadline.

Om van het aanbod te profiteren, moesten gebruikers de Get Windows 10 (GWX) app voor de einddatum downloaden en installeren. Zelfs als ze dit niet deden, kunnen ze nog steeds in aanmerking komen voor de gratis upgrade met behulp van Microsofts Accessibility Upgrade Offer. Dit aanbod biedt een gratis exemplaar van Windows 10 aan personen die gebruik maken van ondersteunende technologieën zoals Narrator, Magnifier of andere speciaal ontworpen software en hardware die mensen met een visuele beperking of andere handicaps helpen een pc gemakkelijker te gebruiken. Gebruikers die in aanmerking komen kunnen een gratis upgrade aanvragen via de pagina Accessibility Upgrade Offer.

Daarnaast heeft Microsoft verklaard dat zakelijke gebruikers tot 20 oktober 2020 upgrades zullen blijven ontvangen als onderdeel van het Extended Security Update Program voor degenen die Enterprise edities van oudere versies van Windows draaien.

Is Windows 10 nog gratis te downloaden

Is het nog mogelijk om een gratis versie van Windows 10 te krijgen, en zo ja, wat zijn de vereisten?Ja, het is nog steeds mogelijk om een gratis versie van Windows 10 te krijgen. Microsoft heeft het gratis upgrade-aanbod voor bestaande gebruikers van Windows 7 en 8.1, en voor degenen die toegankelijkheidsbehoeften hebben of hulptechnologieën gebruiken, sinds de lancering van Windows 10 in juli 2015 gehandhaafd. Om gebruik te maken van dit aanbod moeten gebruikers het officiële upgrade-hulpprogramma downloaden van de website van Microsoft en daar de instructies volgen om het besturingssysteem gratis op hun machine te installeren. De eis voor gebruikers die van dit aanbod profiteren is dat ze een echt en geactiveerd exemplaar van Windows 7 Service Pack 1 of Windows 8.1 moeten draaien voordat ze deze versie van Windows 10 kunnen downloaden en installeren. Bovendien moeten alle hardwaredrivers en softwaretoepassingen die vóór de upgrade op hun computer zijn geïnstalleerd na de installatie opnieuw worden geïnstalleerd, dus gebruikers moeten ervoor zorgen dat ze een back-up van hun gegevens maken voordat ze de upgrade uitvoeren.Meer info: windows 7 licentie

Wat zijn de totale kosten van aanschaf, installatie en configuratie van Microsoft Windows op een computer?De totale kosten voor de aanschaf, installatie en configuratie van Microsoft Windows op een computer hangen af van de versie van Windows die wordt aangeschaft. Over het algemeen hebben consumenten de optie om een licentie te kopen voor de Home of Professional versie van Windows 10. Een enkele licentie voor de Home-versie van Windows 10 kost meestal rond de $ 139, terwijl de Professional-versie rond de $ 199 kost. Bovendien, als je een nieuwe pc koopt van een fabrikant als Dell of HP, bieden ze vaak aanbiedingen waarbij een exemplaar van Windows 10 voorgeïnstalleerd is zonder extra kosten. Wat de installatie betreft, hebben de meeste fabrikanten ook installatiekosten in hun prijzen inbegrepen; klanten kunnen er echter altijd voor kiezen om het zelf te installeren of de hulp inroepen van diensten/consultants van derden die een aparte installatievergoeding in rekening kunnen brengen. Eenmaal geïnstalleerd moeten gebruikers hun instellingen naar wens configureren voordat ze Windows 10 kunnen gaan gebruiken. Dit omvat zaken als het instellen van gebruikersaccounts, het aanpassen van thema's en bureaubladachtergronden, en het configureren van andere verschillende voorkeuren, afhankelijk van hoe de gebruiker wil dat het systeem eruit ziet en zich gedraagt. Alles bij elkaar kun je verwachten dat je tussen de $139 en $200 (of mogelijk meer) uitgeeft aan de aanschaf, installatie en configuratie van Microsoft Windows op je computer.

Is Windows 11 gratis

Wat zijn de kosten van een upgrade naar Windows 11, en welke functies bevat het in vergelijking met eerdere versies van Windows?Windows 11 is momenteel niet beschikbaar, maar de verwachting is dat wanneer het wordt uitgebracht, de kosten voor het upgraden ernaar waarschijnlijk hetzelfde zullen zijn als voor het upgraden naar zijn voorganger, Windows 10. Waarschijnlijk zal Windows 11 nieuwe functies en verbeteringen bevatten ten opzichte van Windows 10, zoals verbeterde beveiligings- en verificatiemaatregelen, een verbeterd grafisch ontwerp van de gebruikersinterface, en extra toegankelijkheidstools. Microsoft moet nog bevestigen welke specifieke functies in Windows 11 zullen worden opgenomen; op basis van eerdere releases kunnen gebruikers echter verbeteringen verwachten zoals verbeterde prestaties en snelheid, intuïtievere navigatiebediening voor toepassingen, betere ondersteuning voor meerdere monitoren en beeldschermen, en integratie met andere Microsoft-producten. Daarnaast zou Microsoft ook een reeks AI-aangedreven automatiseringstools kunnen opnemen, evenals nieuwe personalisatie-opties.Microsoft Windows is verkrijgbaar in verschillende versies en prijzen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. De meest gebruikte versie is Windows 10 Home, die kan worden gekocht als een eenmalige licentie voor $ 139,99 of via een maandabonnement voor $ 7 per maand. Voor zakelijke gebruikers is Windows 10 Pro beschikbaar voor $199,99 als eenmalige licentie of $14 per maand met een jaarlijkse verbintenis. Wie Enterprise-functies nodig heeft, kan Windows 10 Enterprise aanschaffen voor 749 dollar (eenmalig) of 25 dollar per maand met een jaarabonnement. Onderwijsinstellingen kunnen ook licenties van Microsoft Windows met korting kopen; de prijs varieert afhankelijk van de grootte van de organisatie, maar varieert meestal van ongeveer $15 tot meer dan $100 per licentie.